Havalalanı ve toplu konut projelerine göre petrol ve doğalgaz projeleri arama veya çıkarma sahalarında şantiye yapılarının konforu daha da önem kazanmaktadır. Çünkü petrol ve doğalgaz projelerinin sahaları diğer şantiyelere göre şehir merkezlerine saatlerce uzaklıkta bulunabiliyor. Şantiyelerin zorlu çalışma şartlarına bir de bu durum eklenince mobilizasyon bina grubunda kullanılacak yapı modeli tercihinde konfor kriteri ilk öne çıkan unsur oluyor.

Yeni nesil konteyner modeli petrol ve doğalgaz sahalarının şehir merkezlerinden uzak zorlu şartlarına özel şantiye çözümleri sunuyor. İşçi şantiye kamp yerleşkelerinin 5 önemli yapı grubu yeni nesil şantiye konteyner modeliyle konforlu kullanıma özel üretiliyor. yatakhane konteyner yakıları başta olmak üzere soyunma ve dinlenme odaları, wc ve duş alanları, yemekhane yapıları petrol ve doğalgaz sahalarına özel teme üretimlerimizden. Şantiye yönetim ve teknik ofis binaları, sağlık merkezi binası, revir, çamaşırhane ve ütü evi diğer yapılarımız arasında yer alıyor.

Konteyner şantiye yapılarımızla enerji ihtiyacının karşılanmasında önemli kaynaklardan petrol ve doğalgaz çıkarma sahalarını konforla buluşturuyoruz. Zindelik veren dinlenme ve çalışma binalarımızla enerji üretim tesislerindeki verimliliği artırmaya büyük katkı sağlıyoruz. Yatakhanelerimizde konaklayan mühendisten saha işçisine varana kadar her personeli yapılarımızla evlerindeki konforla buluşturuyoruz.

Petrol ve Doğalgaz Projeleri için Uluslararası Standartlar Konteyner Yatakhane Binalarımızda

Şantiye yapı grubunda ilk akla gelen yatakhane binaları zorlu şantiye sahaları ile mahrumiyet şartları düşünülerek hazırlanmalı. Şantiye yapı tasarımıyla başlayan süreç detay çözümlemeleriyle kullanım ergonomisine dönüşmeli. Petrol doğalgaz enerji saha çalışmalarına özel şantiye yapılarını uzmanlıkla tasarlıyoruz. Konteyner yatakhane binalarının tamamı yapı güvenliği, kullanım ergonomisi, yalıtım üstünlükleriyle öne çıkıyor. Yeni nesil teknoloji ile hızlı üretim ve kurulum avantajıyla da petrol ve doğalgaz projelerinin sahası yatırımcılarına zamandan ve bütçeden kazandırıyor.

Şantiyede yatıp kalkma amaçlı kullanılan yatakhane yapıları uluslararası işçi konaklama standartlarına uygunluk kriterine sahiptir. Yapı güvenliğinden enerji tasarrufuna, hijyen temizliğinden yangın güvenliğine üstünlükleri üzerinde barındırır. Konteyner yatakhane koğuşlarının zemininde özel kalınlıkta uzun ömür dayanımlı pvc mineflo kaplama kullanılmaktadır. Günlük temizliği son derece kolay olup haşere ve mikropların barınmasını engellemektedir. Duvar ve çatıda kullanılan sandviç panel sistemin sağladığı avantajla yalıtım üstünlüğü ve enerji tasarrufunu her aşamada sürdürür. Sandviç panel özel boyalı sac yüzeyleri kolaylıkla temizlenebilmektedir.

Konteyner yatakhane binaları havalandırma avantajına da sahiptir. Kullanım aşamasında özel havalandırma menfezleri ve pencerelerde yer alan vasistas sistemiyle her an havalandırma kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir. Koğuşta konaklayan kişi başına en az 12 metreküp hava hacmi standartlara göre planlanmıştır. A’dan Z’ye koğuş içi donatıları da organize eden şantiye ihtiyaçlarına ve koğuş büyüklüğüne göre tek ranza veya iki katlı ranzalar kullanmaktadır. Zeminle bağlantısı kesilen ranza ve yatakların ikisinin mesafe aralığı en az 80 cm. standart mesafeye göre planlanmaktadır. Giysi ve ayakkabı dolabı koğuş personel sayısına göre yerleştirilmektedir. Sinek vb. haşerelerin koğuşa girmelerini engellemek amacıyla opsiyonel olarak pencerelere sineklik sistemleri uygulanmaktadır.

 

Koğuşlarda insan sağlığı açısından bir önemli konu da kişisel temizlik üzerine yoğunlaşmaktadır. Şantiye çalışma sahasında doğal olarak oluşan terleme, toz gibi unsurların oluşturduğu kirlerin el ve ayak yıkamalarıyla giderilmesi gerekmektedir. Bu durum koğuşta olumsuz kokuların oluşumunu da engelleme adına son derece önemli. Konteyner yatakhane binalarında her katta konaklayan personel kapasitesine göre uluslararası standartlar dikkate alınarak wc ve duş üniteleri yerleştirilmiştir. Koridorların her iki ucunda sağlı sollu yerleştirilen wc duş konteynerleri kullanımı kolaylaştırmaktadır. Normal standartta 30 işçi için 1 wc, 1 duş ve 1 pisuar olarak planlanan üniteler yapılarında kullanım ergonomisi için daha fazla sayıda yerleştirilmiştir. Her katta 2 adet wc konteyneri ve 2 adet duş ünitesi yerleşimiyle her bir konteynerde 7 ayrı ünite bulunmaktadır. Her katta toplam 14 tuvalet ve 14 duş ünitesi yer almıştır. WC duş konteynerlerinin salonlarına el ayak yıkama lavaboları yoğun şekilde yerleştirilerek kişisel bakım ve temizlik kolaylaştırılmıştır.

Yemekhane Konteyneri, leziz yemekler keyifli ortamlar

Petrol ve doğalgaz arama ve çıkarma şantiyelerinde yatakhane kadar önemli bir mekanda yemekhane konteyner yapılarıdır. Firmamızın uzmanlığıyla tasarlanan enerji sahalarına özel konteyner yemekhaneler çalışanlara leziz yemekler tadarken diğer taraftan keyifli sohbet ortamı hazırlar. Endüstriyel mutfak ekipmanlarının yerleştirildiği mutfak bölümünde yemek öncesi ve pişirme hazırlıkları konforla gerçekleştirilir. Mutfaktan yemek salonuna açılan yemek dağıtım bankosundan servis edilen leziz yemekler konforlu salonda arkadaşlarla açılan doyumsuz muhabbet ortamında tadılır.

Çamaşırhane ve Ütü Evi Temizlik ve Şıklık için

Enerji tesislerine özel tasarladığı çamaşırhane ve ütü evi konteynerleriyle işçilerin temizlik ve şıklığına katkı sağlıyor. Çamaşır makinelerinin ergonomi ile dizildiği özel güvenli tesisatlı çamaşırhanede giysiler güvenle yıkanıyor. Yıkama sonrası ütü evinde ütülenen elbiseler şantiyede bile şıklığı sürdürebilme konforunu yaşatıyor.

Firma uzmanlığımızla yönetim ofislerinden teknik ofislere, mühendis yatakhanelerinden işçi koğuşlarına petrol ve doğalgaz üretim şantiyelerini konforla buluşturmaya devam ediyoruz.