Karmod CEO (Üst Yönetici)’si Mehmet Çankaya TV Net televizyonunda yayınlanan ‘Patron Mutfakta’ programına konuk oldu. Çankaya, Karmod’un 1986 yılından günümüze kurumsallaşma ve dünya markası olma yolundaki deneyimlerini izleyicilerle paylaştı. Samimi anlatımı ve coşkusuyla programa ayrı bir değer katan Çankaya’nın değindiği konularda özellikle genç girişimcilere önemli tecrübe aktarımları bulunuyor.
Mehmet Çankaya’nın anlatımlarında her biri engin deneyimlerle edinilmiş önemli tecrübeler yer alıyor. Bunlar geleceğin marka lideri ve iyi bir patronu olarak zirveye giden yolda hayali olan herkesin dikkatle izlemesi gereken tecrübeler.
Karmod olarak başarının nasıl geldiği, kriz dönemlerinde ne tedbirler alındığı, 120’yi aşkın ülkeye ihracat gerçekleştirmedeki püf noktaları Patron Mutfakta programında detaylarıyla anlatıldı. Başarı için ilk olarak; ‘’İşimizi çok seviyoruz, işimize aşığız. Severek yaptığımız için zaten başarı geliyor.’’ Vurgusu yapan Çankaya babalarının küçük bir atölyede başladığı yapı serüvenini iki kardeş olarak 30 bin m2 alana sahip modern üretim tesislerine taşıdıklarına dikkat çekti.
Sektörde liderliğe giden yolda firmalarını farklı kılan araştırmacı yönlerinin önemli olduğunu vurgulayan Çankaya: ‘’Firma olarak araştırmacıyız. Yurtdışından yeni teknolojileri takip ederek ülkemize getiriyoruz. Bunu yapan ender firmalardan biriyiz. Teknolojiyle yenilikler katarak şu anda lider konuma ulaştık. Sektörümüzü domino eden bir firmayız. Yeni yatırımlarımız da var. Rekabette iyi bir şey. Yenilikler rekabetle birlikte ortaya çıkıyor.’’ Diye konuştu.
Yurtdışı yatırımlarıyla beraber 600 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Çankaya konuttan şantiye yapılarına birçok alanda ihtiyaç duyulan binalar ürettiklerinden bahsetti. Özellikle 4 ila 6 gün içerisinde kurulum yapılabilen hazır konutlara ilginin büyük olduğunu belirtti. Bu ilginin pandemi süreci etkisiyle en az dört kat arttığını vurgulayan Çankaya bağı, bahçesi, tarlası olan herkes bu dönemde hazır konut yaptırdığını söyledi. Hızlı üretimli, güvenli hazır konsept evleriyle Anadolu’da yaygınlaşan kırsal kentleşme projesinin önemli bir parçası olduklarını vurguladı.
Konutların yanı sıra şantiye yapılarında da dünya genelinde çözüm ortağı olduklarına değindi. Yatakhane ve yemekhane yapılarının şantiyelerde yoğun tercih gördüğünü belirten Çankaya İstanbul Havaalanı, Türkiye’nin ilk nükleer santrali Akkuyu, Dünyanın en büyük doğalgaz projesi Şahdeniz 2 projelerine şantiya yapıları kurduklarını ve yine Türkiye’nin otomobili TOGG fabrikasının yemeklerinin pişirildiği yemekhane yapısını Karmod olarak hazırladıklarını belirtti.
Karmod’un dijitalde de çok iyi konumda olduğunu vurgulayan Çankaya web sitelerinin Türkiye ve dünyada günlük 10 bin ziyaretçiye ulaştığını söyledi. Prefabrik ve konteyner sektörüyle beraber inşaat sektörü dahil dünyada en çok ziyaretçi alan site olduğunu belirtti. İnsanların hazır yapıları çok merak ettiklerini de vurgulayan Çankaya Karmod olarak sosyal medyada 1,5 milyon takipçiye ulaştıklarını söyledi.
Program sonunda gençlere seslenen Mehmet Çankaya şu tavsiyelerde bulundu: “Gençlere her zaman araştırmacı vizyonla geniş ufuklu olmalarını tavsiye ediyorum. Yeni yeni teknolojileri ülkemizle buluşturma hedefleri olsun. Çünkü ülkemiz her geçen gün büyüyen ve gelişen bir ülke. Araştırmacı ve geliştirici yönünüze işinizi sevmeyi de eklerseniz başarı gelecektir.”